Ik kan er zo moe van worden dat iedereen maar overal een mening over moet hebben… Zelfs al weten ze er helemaal niks vanaf. Het blijft toch raar dat de artikelen die geschreven worden over dat verschillende leerstijlen niet bestaan, geschreven worden door mensen die zelf nooit problemen hebben ervaren op school.

 

Een paar weken terug begon de discussie weer opnieuw over of dyslexie wel echt bestond. Zijn we daar nu in 2017 niet eens klaar mee? Nee, ik ben niet gewoon te lui om goed te leren, ik ben ook niet dom en controleer mijn werk altijd. En ja, toch maak ik nog vaak spelling- en leesfouten. En nee, niet iedereen die leerproblemen ervaart heeft dyslexie en ook niet iedereen met dyslexie ervaart dezelfde leerproblemen. Het enige wat ik met grote overtuiging kan zeggen is dat wat alle dyslectici met elkaar gemeen hebben is dat wij de basis van taal (en vaak ook rekenen) niet goed hebben kunnen automatiseren op de manier hoe school het aanbiedt. En dat als wij het nog een keer op dezelfde manier aangeleerd krijgen het niet beter zal gaan, hiervoor is een andere manier/uitleg nodig.

 

Ik heb een boek geschreven over mijn ervaringen als dyslectische student, mijn kijk op wat dyslexie is en een paar oefeningen om studeren met dyslexie makkelijker te maken: 'Als ik het kan... studie, bier en dyslexie'. Dit boek is nu te bestellen als ebook!

 

 

Wil je dit boek zelf lezen? Dat kan! Bestellen kan via deze link.

 

Lees meer over Nicolette van Keulen, MSc.

 

 

 

 

Dyslexie?

Guideline

Guideline Trainingen

Inspiratiecafé OSO

 

KvK: 61343692

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

T: +31 (0)6 29 26 43 01

M: info@guideline-trainingen.nl

​LinkedIn: nicolettevankeulen

FB: //guidelinetrainingen

TW: @GuidelineInfo